2011. március 5., szombat

PolFilmKlub, 3. és 4. vetítés

Mint azt korábbi írásunkban olvashattátok, folytatódik a PolFilmKlub sorozata a tanév második félévében is. Eddig idén két eseményt rendeztünk, ahol összesen négy filmet vetítettünk le a nagyérdeműnek.

Készítette: Földi Bence
A félév első vetítését, mely összességében már a harmadik volt a PolFilmKlub történelmében, február 16-án rendeztük a Közel-Kelet jegyében. A dátum kiválasztása már az első félév végén megtörtént, amikor megterveztük előre a félév vetítéseit. Ezért nem tudhattuk előre, hogy az eseménnyel egy időben két előadás is zajlik majd Budapesten az alkotmányozással kapcsolatban, amik elcsábították tőlünk az embereket.
Alapvetően három filmet szerettünk volna levetíteni, ám ezek közül -az időszűke miatt- kettőt sikerült: a Hol az ördögben van Oszama bin Laden? című humoros dokumentumfilmet, valamint a jóval megrázóbb Cenzúrázatlanul: Háború másképp című alkotást.
Nézőink a második filmtől kicsit sokkolva hagyták el a helyszínt, ami ebben a félévben a Iosephinum Lánykollégium vetítőterme.

Készítette: Földi Bence
A félév második vetítésére az előzőnél már jóval többen jöttek el, mind a szak hallgatói, mind pedig a kollégium lakói közül.  Témánk az Egyesült Államok és a radikális jobboldali eszmék kapcsolata volt.
Úgy döntöttünk a félév elején, hogy az események során (az előzőből kiindulva) meg fogjuk kérdezni, hogy melyik filmet szeretné a közönség másodiknak, az elsőt pedig mi határozzuk meg. Ez a rendszer itt is működött, hiszen az alapvető filmnek számító Amerikai história X-et követően a nézők a C.S.A.: The Confederate State of America című áldokumentumfilm mellett tették le voksukat.
A visszajelzésekből kiindulva negyedik vetítésünk is jól sikerült, s mostmár kijelenthetjük, kezd kialakulni afféle törzsnézői kör, akik, ha tehetik, minden vetítésre eljönnek.
A PolFilmKlub ebben a félévben még három vetítést tervezünk az alábbi témakörökben: A szocializmus Magyarországon, Propagandafilmek, A szocializmus Németországban.
A program:


Szeretettel várjuk a nagyérdeműt következő vetítésünkre március 30-án!

Földi Bence

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése