2011. február 25., péntek

Beszámoló a Politológia Tanszék szakestjéről (2011. február 22.)

A tanszék demonstrátorai úgy gondolták, hogy a félév elején egy szakest keretében informálják a hallgatókat a nemrég történt és közelgő eseményekről. 2011. február 22-ére szervezték meg az eseményt a Pince Klubba, melyre tanáraink közül hárman, volt diákjaink közül pedig ketten fogadták el a meghívást, s jöttek el.

Kántor Zoltán, Bódy Zsombor és Pócza Kálmán (Fotó: Földi Bence)
A szakest elején szakért felelős oktatónk, Kántor Zoltán köszöntötte a szép számmal megjelent hallgatóságot, tájékoztatta őket, hogy tanszékünk két új oktatóval, valamint két új tanszéki szobával is gazdagodott. Ezek után egyik demonstrátorunk, Metz Rudolf ejtett néhány szót a demonstrátorok által szervezett programokról, így a PolFilmKlubról, valamint egy még szervezés alatt álló eseményről, melyre Aczél Petra tanárnőt hívnánk meg.

A hallgatóság (Fotó: Földi Bence)
Ezek után két új oktatónkkal, Bódy Zsomborral és Pócza Kálmánnal beszélgettünk, akiket Metz Rudolf arról kérdezett, hogy hol és mit tanultak, mi a szakterületük, valamint hogy mi vezette őket a tanári pályára. Majd ugyanezeket a kérdéseket feltette Kántor tanár úrnak is, aki kicsit meglepődve gyorsan válaszolt is.

A hallgatóság (Fotó: Földi Bence)
Kántor tanár úr válaszát követően szót ejtett a tanszék által szervezett kutatásról is, melyről bővebben itt olvashatsz: Kutatási terv. Ezek után végzett hallgatóinkra, Benke Tiborra és Surányi Krisztiánra került a sor. Tibor az ELTE Társadalomtudomány Karán Egészségpolitika mesterképzésre jár, Krisztián pedig a Nézőpont Intézetnél dolgozik. Mindketten hangsúlyozták, hogy a nálunk tanultaknak nagyon nagy hasznát vették tanulmányaik/munkájuk során, s arra buzdították hallgatótársaikat, hogy keményen tanuljanak.

Benke Tibor és Surányi Krisztián, végzett hallgatóink (Fotó: Földi Bence)
A szakest zárásaként egy informálisabb beszélgetés következett, tanáraink is kérdeztek bennünket (főleg, hogy mik a további terveink a politológiával), majd kisebb beszélgető csoportokra bomlott a társaság. Az esemény folyamán étellel és itallal is kínáltuk tanárainkat és hallgatótársainkat.

Beszélgető hallgatóink (Fotó: Földi Bence)
A visszajelzések alapján nagyon hasznosnak és szórakoztatónak bizonyult szakestünk, melynek révén megismerhettük új oktatóinkat (akikkel informálisabb beszélgetés révén közelebb is kerültünk), valamint pozitív képet kaptunk arról, hogy mit lehet kezdeni a politológia alapszakos diplomával.

Földi Bence

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése