2010. október 23., szombat

Politológusok a 2010-es önkormányzati választáson

Kántor Zoltán tanár úr meghívására 2010. október 20-án előadást tartottak a szak olyan volt, vagy jelenlegi hallgatói, akik részt vettek a 2010-es önkormányzati választáson, vagy annak kampányában.

Schanda Tamás, a szak első végzett hallgatóinak egyike a Fidesz-KDNP színeiben került be a második kerületi önkormányzatba Budapesten. Szerinte a kampány legnehezebb pillanatai az ajánlószelvény-gyűjtés (főleg az első szavazók esetén), valamint a standolás voltak, valamint a szavazók mozgósításának nehézségeit is kiemelte. Az óra közepén körbeadta választási szórólapját, valamint képviselői megbízólevelét.

Veilandics Franciska, Gazdag Balázs, Juhász Szabolcs és Schanda Balázs (Fotó: Földi Bence)
Juhász Szabolcs a Jobbik színeiben indult a hetedik kerületben, Budapesten. Számára problémát jelentett, hogy a párt alacsony összeget tudott csak a kerületi kampányra fordítani, így a jelölteknek és segítőiknek kellett például plakátokat is ragasztani, amiknek rövid időn belül már hűlt helyét találták. Érdekes tapasztalat volt számára, hogy részt vehetett az Erzsébetvárosi TV által rendezett tévévitán, melyen ellenfele az MSZP polgármesterjelöltje volt.

Fotó: Földi Bence
Gazdag Balázs jelentős szerepet vállalt Gémesi György és a Lokálpatrióta Klub gödöllői kampányában. Érdekes részleteket árult el a gödöllői Fidesz szervezet újraalakulásáról, valamint őszi „erőpolitizálásukról”. Megemlítette, hogy a Lokálpatrióta Klubtól eredetileg gyengébb eredményt várt, de a kampány során ki tudták használni a Fidesz hibáit. Végül kiemelte a kampánystratégia fontosságát.

Fotó: Földi Bence
Veilandics Franciska az oroszlányi Fidesz-KDNP kampánynak volt aktív részese, emellett a KDNP delegáltjaként szavazatszámláló volt október 3-án. Beszámolt a kampány során szerzett tapasztalatairól, valamint néhány érdekesebb történetet is elmesélt a szavazás menetével kapcsolatban.

A hallgatóság érdeklődéssel figyelte politológusaink Kántor Zoltán tanár úr kérdéseire adott válaszait, és végül tapssal köszönték meg előadásaikat.

Schanda Tamás szereplése:
Juhász Szabolcs szereplése:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése